Over de winkel

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw opende Djoeke Wessing haar winkel in Art Deco meubelenstoffen, lampen en woonaccessoires in de Huidenstraat. Destijds was de Huidenstraat een zijstraatje tussen de Herengracht en Keizersgracht in het centrum van Amsterdam. Tegenwoordig is de straat beter bekend als één van De 9 Straatjes, een verzamelnaam voor 9 schilderachtige straatjes met monumentale winkelpanden in de Amsterdamse Grachtengordel. Als bedenkster en oprichtster van de naam en het concept De 9 Straatjes speelde Djoeke Wessing een actieve rol in de ontwikkeling van dit winkelgebied. Een gebied dat elke Amsterdammer en toerist inmiddels feilloos weet te vinden.

Na 35 jaar is Art Deco Djoeke Wessing verhuisd naar de Hallen. Een prachige locatie, waar alle artikelen nog beter tot hun recht komen.

Art Deco Djoeke Wessing is voor velen, ook ver buiten de regio, dé plek in Amsterdam om de sfeer van 1920 – 1930 te proeven en om Art Deco spullen te vinden die ze zoeken. Kom langs en snuffel rustig rond. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar die éne bijzondere Art Deco lamp, meubelstof of accessoire.